14:57
В Україні у вівторок, 14 грудня, вшановували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В Україні у вівторок, 14 грудня, вшановували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Пам'ятний день було започатковано указом президента від 10 листопада 2006 року.

Жодна статистика точно не знає, скільки людей постраждали внаслідок Чорнобильської аварії. Навіть після десятків років люди продовжують страждати від хвороб, спричинених радіацією.

За даними держреєстру України, станом на 1 грудня 2021 року, кількість постраждалих, які знаходяться на обліку в Чернігівській міській лікарні становить біля 200 осіб.

У постраждалих від аварії на ЧАЕС часто реєструють онкологічні захворювання, такі, як рак щитоподібної залози, лейкемія, а також серцево-судинні захворювання, катаракта, зниження імунітету тощо.

Причинний зв'язок між захворюваннями, пов’язаними з Чорнобильською катастрофою, частковою або повною втратою працездатності громадян, визнається встановленим, якщо його підтверджено під час стаціонарного обстеження постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи уповноваженою медичною комісією, яка мають відповідну ліцензію МОЗ України.

Велику увагу слід спрямувати на профілактику основних непухлинних захворювань. Із хвороб системи кровообігу пріоритетними є ішемічна хвороба серця, кардіоміопатія, гострі цереброваскулярні захворювання та їх наслідки, хвороби артерій, артеріол і капілярів, особливо в осіб старше 40 років на момент обстеження.

Зараз безоплатну медичну допомогу, в т.ч. лабораторне та інші види обстеження, можна отримати за електронним направленням свого сімейного лікаря.

Переглядів: 166 | Додав: Hosp4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar