09:20
Як на Чернігівщині борються з COVID-19 та його наслідками

Останнім часом у Чернігівській області значно збільшилась кількість нових випадків і зростання продовжується.

 

Про це повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

            

Сумарно у серпні виявлено більше випадків, ніж за всі попередні місяці – 1075. Найбільше хворих у Чернігові, Ніжині, Прилуках і Бобровицькому районі. Окрім того, за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС з 7 вересня Бобровицький район віднесений до «червоної» карантинної зони. Відповідно тут максимально посиляться карантинні обмеження.

               

За весь час пандемії в області зафіксовано 2372 випадків інфікування на COVID-19. Одужали 1079 людини. 997 людей – на амбулаторному лікуванні, 248 – госпіталізовані. На жаль, 48 випадків мали летальний наслідок.

             

Очільник області також розповів про заходи, які проводяться для протидії розповсюдженню хвороби.

            

 Загалом проведено близько 40 тисяч тестувань – 27 тис. ПЛР- та 12 тис. ІФА-тестів. Виходимо на 700-800 тестів на добу. В серпні додатково верифіковані дві лікарні – Чернігівська обласна і Прилуцька міська. Ще 5 медзакладів працюють над цією процедурою, – поінформував Андрій Прокопенко.

 

Він повідомив, що усі медзаклади першої хвилі повною мірою забезпечені необхідним обладнанням, а персонал лікарень засобами захисту.

 

– З цього тижня запускаємо дві лікарні другої хвилі для надання допомоги важко хворим пацієнтам. Це – Бобровицька райлікарня, де розгорнемо 18 ліжкомісць і Чернігівська міська лікарня №3 – 55 ліжкомісць. Сумарно для лікування COVID-19 розгорнуто 502 ліжка, – розповів голова ОДА.

 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщинипідписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

 

Джерелоhttps://cheline.com.ua/koronavirus/yak-na-chernigivshhini-boryutsya-z-covid-19-ta-jogo-naslidkami-228153
© Чeline | cheline.com.ua/

 

Переглядів: 227 | Додав: Hosp4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar