12:49
ЩОРІЧНО 20 ЖОВТНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ОСТЕОПОРОЗОМ (WORLD OSTEOPOROSIS DAY).

Щорічно 20 жовтня

 відзначається Всесвітній день боротьби з остеопорозом    (World Osteoporosis Day).

Всесвітня Організація охорони Здоров'я встановила цю дату ще в 1997 році, з метою підвищення глобальної проінформованості суспільства по профілактиці, діагностиці та лікуванні остеопорозу і метаболічних захворювань кісток.

Остопороз - це одне з найпоширеніших у світі захворювань: йому схильна кожна третя жінка і кожен восьмий чоловік. Україна - не виняток і в нашій країні остеопороз є однією з важливих соціальних проблем. Захворюваність остопорозом в останні десятиліття постійно зростає. За оцінками медиків, сьогодні остеопорозом страждають 31-33% жінок і 23-24% чоловіків.

Остеопороз - прогресуюче захворювання кісткової тканини, яке супроводжується втратою кальцію, а разом з ним міцності. Кістки стають крихкими, що може спричинити часті переломи - навіть при незначних травмах. Найбільш тяжким наслідком хвороби є перелом шийки стегна, який часто трапляється у літніх людей. Після такої травми кожен другий на все життя залишається інвалідом, кожен четвертий помирає протягом трьох років після перелому і тільки в 25% випадків пацієнти повертаються до нормального життя.

Ситуація ускладнюється тим, що на початкових стадіях розпізнати остеопороз самостійно практично неможливо, тому хвороба, як правило, протікає безсимптомно і часто єдиний її прояв - біль у спині. Крім того, дві третини пацієнтів, яким ставиться діагноз «остеопороз», припиняють лікування протягом першого року, недооцінюючи серйозність наслідків. Тим часом, позитивних результатів можна досягти тільки при тривалому лікуванні, основа якого - прийом препаратів від остеопорозу.

Щоб своєчасно виявити остеопороз потрібно звернутись до лікаря-ревматолога, який своєчасно виявить недугу, надасть рекомендації що до правильного харчування і вибудує тактику лікування.

В Чернігівській міській лікарні №4 в поліклініці щодня веде прийом лікар-ревматолог Норинська Наталія Петрівна.

На прийом до лікаря можна записатися особисто, або через реєстратуру за номерами  66-73-22,    093 815 3991

Переглядів: 355 | Додав: Hosp4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar